Overslaan en naar de inhoud gaan

outdoor - teambuilding - training - events

GREEN

GROENER

Meer dan ooit trekken we bij Wildtrails de kaart van duurzaamheid en ecologie. We vinden het niet meer dan normaal dat we ook Moeder Natuur een duwtje in de rug geven.

Hoe gaan we dat doen? Lees meer over onze initiatieven:

** Onze 64 laadpalen zijn beschikbaar op onze openbare parkeerplaats in Jupille/Rendeux (tussen La-Roche-en-Ardenne en Durbuy) om uw hybride of elektrische voertuigen op te laden. 

De laadpalen hebben een capaciteit tot 22 kW en worden geladen met een type 2 stekker.

**Behalve onze CSR-mindset verderzetten, zullen we ook activiteiten rond CSR (Corporate Social Responsibility) promoten, en onze gasten warm maken om te kiezen voor een groene en sociaal geëngageerde teambuilding.

Denk bijvoorbeeld aan het helpen van de verdere aanleg van een natuurreservaat, het opruimen van de overstromingen van 2021 en sluikafval (i.s.m. Natuur & Bos, en de Waalse tegenhanger DNF) en het bouwen van nestkasten (voor o.a. de torenvalk). Reeds mooie realisaties hangen omhoog bij een Intercommunale, bij de Katholieke Universiteit Leuven en honderden andere Wildtrails gasten.

Wist u trouwens dat Wildtrails z’n eigen natuurreservaten met vogelobservatiehut beheert? Bovendien herbergt een eerder aangelegd natuurreservaat sinds kort ook een beverkoppel.

Uiteraard plannen we de activiteiten met respect voor het broedseizoen.

Ook sociaal geëngageerde activiteiten zijn mogelijk. Zo voerden we samen met één van onze gasten schilderwerken uit in een vluchtelingencentrum.

Nog een nieuwe groene activiteit die wij zullen aanbieden, ter bewustwording van de natuur, is bushcrafting. Leer zelf vuur maken en een eigen shelter bouwen. Doe een wildplukwandeling, of -nog avontuurlijker- kook een eigen maaltijd met de gevonden ingrediënten.

**Wij engageren ons om een boom te planten voor ieder bedrijf dat bij ons te gast is. In 2022 mochten wij 364 bedrijven ontvangen. Dit jaar gaan we voor minstens zoveel, dat wil dus zeggen dat minstens 364 bomen extra die zullen aangeplant worden.


**Minder afval

Eind 2022 plaatsen we in onze  gebouwen  van Aqualex waterfonteinen die zowel plat als bruisend water bieden. Zo schrappen we grofweg 65.000 (!) plastic flesjes en geniet u van het lekkere, zuivere water van de Ardennen.

Binnen het cateringverhaal keken we hoe we verder nog plastic en verpakkingen konden schrappen. We keken met een streng oog naar onze leveranciers en hun verpakkingen. Ook hier streven we om te werken met zoveel mogelijk korte keten-producten, m.a.w. zo lokaal mogelijk
. Dat we onze eigen appelsap van onze eigen appelbomen al persten en dat we onze bijtjes voor onze honing zorgden wist u al. We zetten die tred verder.

Minder afval produceren dat doen we ook door het recupereren van oude materialen. Zo bouwen de deelnemers van een zeepkistenrace hun eigen zeepkist met (werf)hout dat hergebruikt wordt. Win-win dus.

**Natuurlijke energie: we investeren in zonnepanelen en wanneer u ’s avonds aan één van onze haarden zit te keuvelen, warmen onze hogerendementskachels het water voor uw douche en verwarming op.

**Waterverbruik doen we dalen door al onze toiletten op regenwater aan te sluiten.

Onze groene lijst is lang, maar lang nog niet af. Heeft u tips voor ons? We horen graag wat we nog kunnen verbeteren.

(Y)OUR GREEN FOOTPRINT

(Y)OUR GREEN FOOTPRINT

6552
Trees planted by Wildtrails
1010
Birdhouses furnished by Wildtrails

NAVIGATIE

Nieuwsbrief