Overslaan en naar de inhoud gaan

outdoor - teambuilding - training - events

Over wildtrails

 

  Wildtrails staat voor:

  • Kwaliteit
  • Persoonlijke service
  • Veiligheid
  • Maatwerk
  • Respect voor mens en natuur

  Onze Expertise

  Met Wildtrails kiest u voor knowhow sinds 1994 in het organiseren van adventure, private events, familie-, sportclubs- & serviceclubs weekends, communiefeesten, teambuilding, events, … zowel op onze eigen locaties in de Ardennen als overal in België. We beschikken over een ruim aanbod van activiteiten : rots-, grot- & klimactivititeiten,  Adventure, touwparkoers,  kajak, rafting , speleo, teamopdrachten, Quadbikes, lasergame, …. dit alles op eigen terreinen.  

  Eigen Locaties en vakantiehuizen

  Onze locaties zijn  sinds jaren “the place to be”  voor veel van onze gasten maar ook voor u : voor uw familie-, vrienden- of fietsweekend, trouwfeest, communie.… in een cosy, verrassende & mooie natuurlijke  omgeving . Feel @ home in de Ardennen!

  Persoonlijke service

  Een team van 30 dynamische, professionele en  enthousiaste vaste medewerkers staat voor u klaar voor een vlotte & veilige service het hele jaar door.

  Safety first

  Bij Wildtrails staat veiligheid centraal.

  Professionele begeleiding
  Professionaliteit en veiligheid staan centraal binnen Wildtrails. Op regelmatige basis zijn er interne opleidingen rond veiligheid en preventie van ongevallen.

  Gebruik van kwaliteitsvol en veilig materiaal
  Kwaliteit en veiligheid (CEE) van het materiaal van groot belang. Alle materialen worden dan ook frequent gecontroleerd. Wij werken met het CLiC-iT®  systeem, dit is een uniek beveiligingssysteem dat elk risico qua vallen uitsluit. 

  Intern Veiligheidssysteem
  Naar aanleiding van een audit rond veiligheid en milieu, gestuurd door de Beroeps Federatie van Natuursport Ondernemingen (BFNO), hebben we een volledig intern veiligheidssysteem opgesteld. Alle activiteiten werden geanalyseerd en volledig uitgeschreven en er werd een risicobeheersing opgesteld voor de verschillende aspecten van onze organisatie

  Lid van BFNO & WANT
  Wildtrails is lid van het BFNO (Beroeps Federatie van Natuursport Ondernemingen) en WANT (Wallonie Aventure Nature Tourisme). Als lid van deze twee federaties leveren wij maximale inspanningen om de veiligheid te waarborgen. Wij zorgen ervoor de nodige preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen bij het beoefenen van onze activiteiten.

  wantbfno


  Respect voor mens en natuur

  Wildtrails organiseert zijn activiteiten met respect voor natuur, mens, milieu en omgeving.  
  Wij sorteren, beperken afval en proberen lokaal aan te kopen. 

  Waar we ook gaan:

  • Beperken we afval & nemen wij onze afval (en soms meer) terug mee
  • Vermijden we geluidsoverlast voor de omgeving
  • Dragen we zorg voor fauna en flora.

  Met Wildtrails zijn we ook heel  fier op onze eigen natuurreservaten (enigste in de sector) te hebben.  
  Op & rond onze site in de Ardennen hebben we verschillende terreinen aangekocht & terug aan de natuur geschonken. In overleg met experts doen we er aan natuurbeheer, natuur educatie & bescherming.

  Het  herstellen van moerasland, het aanleggen van een observatie hut, takkenmuren, insectenhotels, nestkasten voor uilen, valken & meesjes, …  dit deden we  samen met onze klanten met de vele CSR projecten de voorbije jaren.    Ondertussen zijn de Oehoe, ijsvogel, de Europese bever, de gladde slang, reeën, dassen en vele andere dieren & plantensoorten terug vaste gasten op onze sites.

   

  Equiped by

  scottspraywayvaude

   

  NAVIGATIE

  Nieuwsbrief